Moje seksowne przepisy

lunch
A może grzeszna przystawka?

Zaproszenie na kolację bywa preludium gry miłosnej. Atmosfera palących się świec, pięknej oprawy stołu i wyrafinowanych potraw działa na wzrok, węch, smak, dotyk, a nawet słuch.  Rozbudzone zmysły będą działały ze zdwojoną mocą w czasie upojnej nocy…
Apetyt na miłość pomogą Wam rozniecić podane niżej przepisy. Życzę smacznego i niezapomnianych wrażeń… również tych kulinarnych :)

„Grzeszna przystawka”
Opakowanie mrożonych paluszków krabowych (ok. 250 g)
2 łodygi selera naciowego
Jedno, dojrzałe awokado
3 łyżki koperku
Sok z ½ cytryny
3 łyżki dietetycznego majonezu
Mały ząbek czosnku (niekoniecznie)
Szczypta chili lub pieprzu czarnego-świeżo zmielonego
Paluszki krabowe rozmrozić i pokroić w kostkę. Selera naciowego i koper posiekać bardzo drobniutko. Awokado obrać, pokroić w dość duże cząstki i skropić sokiem z cytryny. W salaterce, bardzo delikatnie wymieszać paluszki, awokado, koper i selera z majonezem doprawionym przeciśniętym przez praskę czosnkiem i chili.
Można do sałatki dodać grillowaną pierś kurczaka, również bardzo drobno posiekaną. Kuchnia łączenia ryb i mięsa jest coraz bardziej popularna…

„Rozkosznie Rozpalające Pomidory”
6 pomidorów (najlepsze są gruntowe, bo są odpowiednio słodko-kwaśne)
200 g sera owczego lub koziego, może być oryginalna Feta grecka lub Ricotta
2 ząbki czosnku (byle nie chiński, bo jest mniej aromatyczny)
2 łyżki posiekanego koperku lub natki
Oliwa
Ocet balsamiczny di Modena
Sól, pieprz zielony
Umytym i osuszonym pomidorkom ścinamy wierzch, w taki sposób, aby uzyskać „czapeczki”. Po wydrążeniu, miąższ kroimy w drobne kawałeczki. Czosnek przeciskamy przez praskę i mieszamy z serem i pokrojonym miąższem, solimy i pieprzymy. Można dodać drobniutko posiekany koper lub natkę. Pomidory wypełniamy farszem, skrapiamy octem balsamicznym, zakładamy z powrotem czapeczki, skrapiamy oliwą, układamy w natłuszczonym oliwą żaroodpornym naczyniu z pokrywką i pieczemy ok. 30 minut w piekarniku nagrzanym do 190 ºC. Najlepiej podawać z chrupiącą bagietką lub ciabattą.